2017. augusztus 29., kedd

NYILATKOZOTT SZABADKA POLGÁRMESTERE

        Szabadka első embere, Bogdan Laban sajátságos stílusban kért bocsánatot. Az Insajdernek megerősítette a hírt, hogy nézeteltérése volt a belgrádi Építőmérnöki Kar tanárával, volt egy kis szócsatájuk, de nem ütötte meg. A FELVÉTELEN hallatszódik, hogy miközben egy fiatalabb férfi is szidja Vladimir Polovinát, elcsattan két pofon.


        A polgármester azt állítja, még nem hallotta a felvételt, de elismeri, hogy mondta, hogy a gégéjét csupálja ki Polovinának. Ez azonban szerinte nem életveszélyes fenyegetés. Gondolom, az sem számít szerinte semminek, hogy kutyának nevezi, hogy veréssel fenyegeti, azt kiabálja, hogy elégeti, hogy betoncsizmát ad rá, a családját szidja, hogy nemileg közösülne az anyjával, hogy… Hogy ordít, mint az állat, minősíthetetlen hangnemben. Kis baráti csevej, nézeteltérés. Bármi miatt is történt az eset, akkor is megengedhetetlen. Senki sem viselkedhet így a másik emberrel, egy polgármester meg semmiképp.
        Laban bocsánatot kér Szabadka és Szerbia polgáraitól, de azt azért hozzáteszi, hogy ez az ember semmi jót nem érdemel. Elismeri, hogy hibázott, hogy nem megfelelő hangnemben beszélt, de provokálták, ezért viselkedett így. A lemondásról nem gondolkodik. Nem érzi magát bűnösnek. Vállalja a politikai következményeket. Polovina csütörtökig nem nyilatkozik, ekkor hallgatják ki ugyanis az ügyészségen a tanúkat. Hogy milyen jogállamban élünk, az is bizonyítja, hogy amikor Vladimir Polovina elment a rendőrségre, hogy bűnvádi feljelentést tegyen, akkor előzetesbe helyezték, az ügyvédje szerint mindenféle indok nélkül. Pillanatok alatt sértettből gyanúsított lett.
        A rezsimhű újságok továbbra sem közölnek egy sort sem az ügyről. Hallgat az államelnök, hallgatnak a haladók koalíciós partnerei is Szabadkán. Ez normális? 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...