2017. augusztus 28., hétfő

MINŐSÍTHETETLEN HANGNEMBEN ORDÍT SZABADKA POLGÁRMESTERE

        Bogdan Laban 2016 júniusa óta Szabadka polgármestere. A Szerb Haladó Párt politikusa akkor elmondta, hogy mindenen javítani fog. Fejleszt, fellendíti a gazdaságot, a közlekedési infrastruktúrát, befektetőket hív, jobb körülmények lesznek az iskolákban, óvodákban.  
        A városi képviselő-testület tagjai egy évvel ezelőtt titkos szavazással döntöttek a kinevezéséről, 48-an támogatták, közöttük a számokból ítélve a VMSZ tagok is, 14-en ellene voltak.
        Pár nappal ezelőtt Szabadka több helyszínén is plakátokon jelent meg a neve: Bogdane, Bog je ljut! Bogdan, Isten mérges!
        Az üggyel kapcsolatban senki sem nyilatkozott, a plakátokat leszedték. Ma napvilágot látott egy beszélgetés, mely Bogdan Laban és Vladimir Polovina, az Építőmérnöki Kar tanára között zajlott. A polgármester őt gyanúsítja, hogy a plakátokat kitette.
        А beszélgetés szerb nyelven folyik, és olyan minősíthetetlen hangnemben, hogy le sem fordítanám. Röpködnek a nemi szervek, a családfa emlegetése, az életveszélyes fenyegetések, még pofon is elcsattan… A polgármester megengedhetetlen stílusban beszél, ordít… Szégyen. Mi mást is várhatunk? Haladó Szerbiában élünk, ahol következmények nélkül egyesek így viselkedhetnek, ilyen alpári szókinccsel vezető pozíciót tölthetnek be... Mit vétettél, Szabadka, hogy ezt érdemelted? 
               A beszélgetés a következő linken hallgatható meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...