2017. augusztus 27., vasárnap

BŰN A MESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉS

        A házasság előtti szexuális kapcsolat, a fogamzásgátlás, az abortusz a katolikus egyház tanítása és elvei szerint bűn. Ezt már hallottuk.  Az viszont új információ a számomra, hogy az is vétkes, aki lombikbébi programban vesz részt.  Én vagyok a tudatlan, ugyanis még 1987-ben fogadta el a II. János Pál pápa az instrukciót a kezdődő emberi élet tiszteletéről és az utódnemzés méltóságáról.
        A gyermek Isten ajándéka, áldás, a házasság gyümölcse, mondja az egyház.  Mi van azokkal, akik nagyon vágyakoznak egy gyermek után, mégsem jön össze természetes úton? Akik orvostól orvosig járnak, eredménytelenül? Amikor már az Atyaúristenhez is imádkoztak? Akik valamilyen csodát várnak? Amikor már minden vizsgálaton túlestek, mindent elkövettek, és nem maradt más hátra, mint a beültetés? Hála az orvostudomány fejlődésének… A világon minden hetedik párnak van valamilyen egészségügyi gondja, ami miatt nem lehet gyereke, mondja a statisztika.  
        Van olyan eset, amikor valamilyen oknál fogva nem a férj ivarsejtjével vagy nem a feleség petesejtjével történik a megtermékenyítés. Ezzel az a gond az egyház szerint, hogy két ember házasságban él, mégsem közös a gyerekük. Úgy értelmezik, mintha házasságon kívül született volna, az egyik fél hűtlen, a gyermek egy félrelépés eredménye… Megtörik a házassági egység. Ez egy beavatkozás a szaporodásba.
        Ma már technikailag lehetséges, hogy a férjtől és a feleségtől vett ivarsejtet és petesejtet in vitro egyesítsék. Igen, technikailag lehetséges, morálisan viszont ez sem megengedett az egyház szerint, mert az emberi élet ajándékának a házasságban a házaspár sajátos és kizárólagos tevékenységével kell megvalósulnia.
        Az embert már a fogantatás pillanatától tisztelni kell, személyként kell kezelni, ebből kifolyólag már vannak személyiségi jogai is. Emberi lények az in vitro megtermékenyítésből származó embriók is, akiknek joguk van az élethez. Elítélendő dolog, erkölcstelen előállítani őket. Nem minden embriót ültetnek be az anyaméhbe, elpusztítják a megmaradt „anyagot”. Ez gyilkosság. Egyeseket életre, másokat halálra ítél az orvos. Az ő megítélésétől függ, hogy melyikkel, mi lesz. A lefagyasztásuk is bűn, mert lehet, hogy megsérülnek, károsodnak, és használhatatlanná válnak. Aki bekerül egy lombikprogramba, az azzal foglalkozik, hogy sikerüljön, szülessen egészséges gyermeke, nem hiszem, hogy gyilkosként tekint magára, hogy miatta pár petesejt, ivarsejt használhatatlanná válik.
        Az egyház családokat, férfiakat és nőket ítél el, a bűnnel egyenértékűvé teszi egy új élet keletkezését. Jó tanácsokból nincs hiány a papok részéről a valamilyen oknál fogva gyermektelen pároknak. Igen, el kell fojtani a gyermek utáni vágyat, a természetre kell bízni a megoldást, a házastárssal közösen más foglalatosság után kell nézni, ami kitölti az életüket, új lehetőségeket kell keresni. Örökbe is fogadhatnak gyereket, vagy az elesetteket, szegény sorsúakat is támogathatják. A hívők meg imádkozzanak, segítsenek megérteni társukat.
        Egy vakbélgyulladást sem bízzuk a természet gyógyító erejére. Valójában a véradás is idegen sejtek átvitele. Életeket ment. Ha egy szerető család neveli fel a kis lombikbabát, akkor mi van?
        Más világban élünk. Lehetőséget kaptunk, hogy többet tudjunk kezdeni az agyunkkal, mint a majmok az övékkel. Régen hány nő halt meg szülés közben, hány csecsemő nem érte meg a felnőttkort… Nem azért született családonként annyi gyerek, mert úgy akarták, hanem mert „úgy maradtak”, nem ismerték a védekezési módokat… Fejlődött az orvostudomány, fejlődött minden.
        Különben is azt mondják, hogy a férfi nehezen érti meg a nőt. Hogyan értheti meg egy pap az anyasági ösztönt? Hogyan beszélhet róla, amikor nem tudja, nem érzi, hogy az milyen? Férfiak döntenek az anyaságról. Ők így eldöntik, hogy mi a bűn. Nulla tapasztalatuk van a párkapcsolatokban. Elvileg.

        A lombikprogram nagyon sok embert tett boldoggá. Igaz, hogy az ördöggel szűrték össze a levet az egyház szerint, de szülővé váltak, gyermeket nevelhetnek, szerethetnek. Nem adták ingyen a boldogságukat, testi, lelki traumán mentek keresztül, felér ez is egy keresztúttal…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...