2018. május 26., szombat

KAMERÁK A HATÁRON


A Szerbiai Autó-Motoros Szövetség és a Belügyminisztérium közös akciójaként kamerákon keresztül figyelhetjük, hogy mi a helyzet a határokon. Egy hónappal ezelőtt szerelték fel a rendszert a szerb-horvát határra, pár nappal ezelőtt a horgosi átkelőhely is felkerült a világhálóra. A következő linken nézhetjük meg, hogy mi is történik: AMS
Lehet követni, hogy mennyit kell várni a ki- és beutazóknak.
Nincs is ezzel semmi gond, én díjazom az ötletet. A szerb határon nem is kell sokat várakozni még főidényben sem. Vagyis az országból kifelé menet kell, mert a magyar határ miatt sokszor, nagyon sokszor, nagyon-nagyon-nagyon sokszor lassan halad a forgalom. Többen, többször beszéltek már a gondról, de előrelépés nem történt az ügyben.
A police.hu oldalon nyomon követhető a magyarországi határátkelőhelyeken a várakozási idő alakulása. Igaz, hogy azok gyakran nem egészen felelnek meg a valós állapotoknak, de valamit ír a honlapon.


Most például a police.hu-n az olvasható, hogy a várakozási idő személygépkocsiknak 1 óra. A szerbiai kamerarendszeren pedig az látható, hogy 10 perc alatt át lehet érni. Hol a bibi? Hol kell várni?


Az lenne az igazi, ha a magyar oldalról is lehetne követni, hogy mi történik a határon, hány autó várakozik, hány sorban… Érdekes lenne figyelni a nagyközönségnek is, hogy miért is van így az azért…



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...