2018. április 5., csütörtök

INGYENES GYÓGYÜDÜLÉS A SZERBIAI KISNYUGDÍJASOKNAK


           A Köztársasági Rokkantsági és Nyugdíjbiztosítási Alap egy felhívást tett közzé, a kisnyugdíjasok jelentkezhetnek ingyenes gyógyüdülésre. A feltételhez tartozik, hogy a nyugdíjuk nem haladja meg a 24.980,00 dinárt, és ezen kívül semmilyen más bevételük nincs. Az Alap ezt a felhívást minden évben meghirdeti egyébként, és örülnek is neki az idős emberek.  Nem mehetnek azonban minden évben a kezelésekre, ötévente adhatják be újra a kérvényüket. Pontozzák, rangsorolják a beadványokat, számít a kisnyugdíj összege, a munkaévek száma, és az is, hogy mióta nyugdíjas az illető. Az is jelentkezhet, aki nem tagja a nyugdíjas egyesületnek.
            10 napos pihenésről van szó, fizetik az útiköltséget, a szállást, az étkezést, a kezeléseket. A kísérő költségeinek a fedezésére is lehetőség van, amennyiben vak személyről van szó, vagy olyan emberről, aki utazásra képtelen.
            A Nyugdíjbiztosítási Alap 25 szerbiai gyógyfürdőt jelölt ki, a Vajdaság területén élők 5 gyógyfürdő szolgáltatásait vehetik igénybe. Mehetnek a redneki Termálfürdőbe, a melencei Rusanda Gyógyfürdő Fizikoterápiás és Rehabilitációs Szakkórházba, a Dr. Borivoje Gnjatić Neurológiai Betegségek és Poszttraumás Állapotok Szakkórházába, a magyarkanizsai vagy az apatini Junaković Gyógyfürdőbe.
            Jelentkezni április 13-ig lehet a lakóhely szerint illetékes Nyugdíjbiztosítási Alap fiókintézeténél.
            Még mondja valaki, hogy Szerbiában nem törődnek a kisnyugdíjasokkal! Bár nagyapám azt mondja, kislányom, adjanak nekem normális nyugdíjat, hogy emberhez méltóan éljem a hátralévő éveimet. Majd én arra költöm a pénzem, amire én akarom… Oszt oda viszem Anyust, ahova csak akarja…


A képek a Magyarkanizsai Gyógyfürdő honlapjáról származnak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...