2017. október 30., hétfő

KEDVEZMÉNYES KÁRTYA NYUGDÍJASOKNAK

        Személyre szóló szenior kártyákat kapnak a belgrádi nyugdíjasok november elsejétől. Ez azt jelenti, hogy az idősebbek különböző kedvezményeket vehetnek igénybe a gyógyszertárakban, olcsóbban vásárolhatnak az üzletekben, kevesebbet kell fizetniük a színházi jegyekért, múzeumi belépőkért, jutányosan étkezhetnek az éttermekben. Az állatkerti belépőjegyet például 40 százalékos kedvezménnyel vásárolhatják meg.


        Ez mind szép és jó dolog, dicséretes, hogy a főváros vezetése a szívén viseli a nyugdíjasok sorsát. Főleg, hogy ismeretes, választások lesznek márciusban. Micsoda véletlen… Annyira nagyvonalúak a haladó hatalmon lévők, hogy mindenre gondoltak. A kedvezmény vonatkozik a temetkezési költségekre is. A nyugdíjasok 15 százalékkal olcsóbban juthatnak hozzá a temetkezési kellékekhez, és ennyivel olcsóbb lesz a síremlék emelése is.
        Kicsit bizarr történet. Ez a kormány az első Szerbia modern kori történelmében, amelyik csökkentette a nyugdíjakat. Jogellenesen. Sokan, épphogy csak nem halnak éhen. A haladó rezsim azonban mindenre figyel, kis morzsácskákat adogat vissza. Közben meg élve temeti el az idősebb polgárait.
        Különben felmerül a logikus kérdés, hogy miért van ez a megkülönböztetés, a többi helységben miért nem kapnak kedvezményt a nyugdíjasok? Ők nem érdemlik meg? Felénk valamerre nem lesznek helyhatósági választások?

        

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...