2017. november 2., csütörtök

LEGYEN MÁR VÉGE!

        2004. december 5-én Magyarországon két kérdésben tartottak országos ügydöntő népszavazást. Az egyik ez volt: „Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LXII. törvény 19. paragrafusa szerinti magyarigazolvánnyal vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?” Gyurcsány Ferenc miniszterelnök arra buzdította népét, hogy NEM-mel szavazzanak. Velünk riogatta az anyaországiakat, hogy elvesszük a munkájukat, a pénzüket, a lakásukat. A népszavazás eredménytelenül zárult. Érdeklődés hiányában. Nem mentek ki elegen szavazni. Nem kaptunk magyar állampolgárságot. Csalódtunk. Elkeseredtünk. És nem felejtettünk. Itt sem kellettünk, és ott sem kellettünk.
        Az indulatok lassan csillapodtak. Időközben magyar állampolgárságot kaptunk. És mellé ajándékba szavazati jogot. Emiatt folyamatosan a tapétán vagyunk. A magyarországi választások előtt öt hónappal újra megjelent Gyurcsány, a böszme és a magát demokratikusnak valló pártja, aki épphogy a parlamenti küszöb körül lézeng, és szítja a kedélyeket még jobban. Megvonná a szavazati jogunkat. Igazságtalannak és erkölcstelennek tartja. Aláírásgyűjtésbe is kezdenek.
        Beszél a Sydney-ben, Caracasban élő magyarokról, közben meg tudjuk mindannyian, hogy főleg ránk gondol, a délvidékiekre, az erdélyiekre, a felvidékiekre, a kárpátaljaiakra. Lehet vitatkozni. Lehet érvelni. Lehet szidalmazni bennünket. Mit gondolnak, hogy érezzük magunkat mi, határon túli magyarok? Azt gondolják, hogy nekünk ez megfelel? Hogy jó érzés, amikor lerománoznak, leszerbeznek bennünket? Amikor utálkozva néznek ránk? A magyarok a magyarokra. Az anyaországiak a határon túliakra. Mit művelnek a politikusok az emberi agyakban? Gyűlöletet keltenek. Szembefordítanak. Összeugrasztanak. Elutasítanak. Saját nemzetük ellenek kampányolnak. Már így is eléggé puskaporos a hangulat, szidnak bennünket ezerrel. Úgy érzem, mintha mindenért, ami most jelen pillanatban Magyarországon rossz, azért mi vagyunk a vétkesek. A kórházakban uralkodó állapotokért, a tanügyi helyzetért, a nyugdíjak, a fizetések alakulásáért. Az összes ottani mocskot ránk zúdítják. Mintha nem lenne nálunk is elég baj… Legyen már vége ennek a szavazásnak… Mindenféle szavazásnak. Itt is és ott is.
        Mi a gyerekeinket becsületre tanítjuk. Hazaszeretetre. Küzdünk a megmaradásunkért. Ápoljuk a hagyományainkat. Az anyanyelvünket. A magyart. Mert magyarok vagyunk. Van önérzetünk. Tartásunk. Agyunk. Hitünk. Lelkiismeretünk. Emberségünk.
        Most rúgnak még egyet rajtunk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...