2017. november 24., péntek

TIZENÉVESEK BÁNTALMAZTAK EGY IDŐS NÉNIT ÓBECSÉN

        Rabolni szeretett volna három tizenéves fiú Óbecsén. Egy idős asszony házába törtek be. A 86 éves áldozatot verték, fojtogatták, és amikor már úgy gondolták, hogy elhunyt, még egy szelfit is készítettek – olvastam a Blic napilapban. Döbbenet. Két 12 éves és egy 14 éves fiúról beszélünk. Az idősebbik elkövetőt 30 napos előzetes fogságba helyezték. A szerbiai törvények értelmében ő már felelős tetteiért. A vád: súlyos emberölés bűntettének kísérlete. A kicsik meg…


        Az asszony egyedül tartózkodott a házban. Azért kínozták a fiatalok, mert semmi értékeset nem találtak, és hátha elárulja, hol őrzi a pénzét, aranyát.
        A gyerekek már előzőleg is követtek el betöréseket, a rendőrség ismerte őket.
         Nagyon sajnálom a nénit, hogy idős napjaiban ilyent kellett megélnie. Taknyos, neveletlen ifjoncok brutálisan bántalmazták. Nincsenek szavak. 
        Kérdezem én, hol vannak a szülők? Nevelték egyáltalán a csemetéjüket? Hol van a szociális központ, ha már eddig is gond volt velük? Hová vezet ez a nagy demokrácia, amikor a gyerekeknek csak a jogaikról beszélünk, a kötelességeikről, a viselkedési normáikról nem?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...