2018. január 12., péntek

EZMIEZ?

        Van egy olyan nem hajózható vízfolyás a Duna vízgyűjtő medencéjében, mely 129 kilométer hosszú. Ebből 92 km Magyarország, 37 km pedig Szerbia területén található. Nyolcszor szeli át a magyar-szerb határt. A neve Kígyós-főcsatorna. Nevét a kacskaringós, kanyargós jellegéről kaphatta, mely egy kígyóra hasonlít.
        Regőce (Riđica), az alig kétezer fős kis falu a Kígyós-ér partján található. A magyar államhatártól 2 kilométerre fekszik. Már lassan két hete figyelik lakosai, hogy valaki szennyezi a kis folyócskájukat. Magyar oldalról. Szemmel látható a szennyezés, fehér, tejszerű a vize, pusztul az élővilága. Érezhető a bűz is. Értesítették a felügyelőségeket, de még semmi nem történt az ügyben.


        Úgy tűnik, Szerbiában hiábavalónak tűnik minden tiltakozás és feljelentés, hiszen a bajsai, topolyai, kishegyesi és bácsfeketehegyi lakosok már évek óta kérik az illetékeseket, hogy tegyenek valamit a Krivaja folyó szennyezettségének megszüntetése ellen. Sajnos, eredménytelenül.A fényképeket egy helyi lakos készítette. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...