2018. január 5., péntek

ÁRENGEDMÉNY VAGY MÉGSEM...

        2017 augusztusában nyitották meg Belgrádban az IKEA bútoráruházat.  A világon a négyszázadikat. A megnyitón volt minden, díszbeszédek, kaja, pia, lufiözön, Vučić és a többiek… Azt szajkózták, hogy csakis miattunk épült az áruház, szerbiai polgárokért, hogy nekünk jobb legyen, hogy európai színvonalú termékekhez juthassunk. Természetesen, minden olcsóbb, mint a környéken, hangoztatták teli tüdővel…


        Most kaptam egy üzenetet, hogy fantasztikus téli akciók várnak rám január 21-ig, akár 50%-kal olcsóbban juthatok hozzá bizonyos termékekhez az IKEÁ-nál.  Szerbiában. Nem mintha szükségem lenne székre, pink hálózsákra, vagy a konyhabútorom szeretném lecserélni, de megnéztem a kedvezményeket.  Meg, ha már megnéztem, találomra össze is hasonlítottam… Mert ilyen vagyok.  Nem árt nyitott szemmel járni. Az óóóóóriási kedvezmény kész átverés.
        Persze, régóta bevált szokás, hogy boltok által néhány nappal a kiárusítás előtt felemelik az árakat, majd akciót hirdetnek, és „sokkal olcsóbban” értékesítik a termékeket. A kereskedő nem veszít semmit, a vásárló pedig boldog, bár valójában félrevezették, átverték.
        Minden vállalat, mely a világon több üzlettel is rendelkezik, az adott ország fizetőképességéhez lövi be az árait. Szerbia mindenféle statisztikai adat szerint nem számít gazdag országnak. Akkor miért drágább nálunk minden???

A tények:
          
     
     És legyen boldog a vásárló, hogy a fotel most 1000 dinárral olcsóbb, 4999,00 helyett 3999,00 dinár. Magyarországon mindenféle kedvezmény nélkül 3466,00 dinárba jön ki.  

                      

     Vagy itt az akciós esernyő, amit most 400 dinárral olcsóbb lett. Magyarországon is leárazták. 763 dinárról 571-re.  

  

     A helyzet ugyanaz a sötétítőfüggönnyel is. Magyarországon kedvezmény nélkül is olcsóbb.
        Csak két kérdésem lenne: Meddig szédítenek még bennünket? Meddig tűrjük?  

1 megjegyzés:

  1. Ez nagyon-nagyon gáz a szerb IKEÁra nézve :(
    A nyitás körül már dörzsöltem a kezem, mert pár héttel előtte élesítették a szerbiai weboldalukat, akkor már árakkal.
    Akkor, összehasonlítva a magyarországi IKEA áraival egy kb. 10-15 százaléknyi negatív eltérés volt tapasztalható, aminek nagyon örültem.

    Ezek szerint mostanra már változik az álláspont és ez a hét viccének is beillik.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...