2018. január 14., vasárnap

EGY 70 ÉVES NÉNI BÜNTETÉSE

        Ostrovo egy kis falu, Veliko Gradište községben található, Szerbia keleti részén. Mindössze 200 lakosa van. Itt él a 70 éves  Gordana Paunović.
        Az ortodox keresztények január 6-án ünneplik a Szentestét. Ezen a napon, sötétedés után a falubeli gyerekek minden házba bekopogtak, énekeltek, szavaltak, cserébe pedig csokit, cukorkát kaptak. Több fiú Gordana nénihez is megérkezett. Éneklés helyett azonban petárdát dobtak a postaládájába, majd a durrogást hangos éljenzés követte. Az idős asszonynak ez nem tetszett. Dühös lett. Magához vett pár konyhakést, a fiúk után indult, hogy majd ő móresre tanítja őket. Kiabált, szidta őket. Közben találkozott az egyik fiú apjával, akinek elmesélte a történteket, és nemtetszését fejezte ki a fiúk viselkedése miatt. Az apa legyintett, hogy ez gyerekcsíny. A néni csak mondta a magáét, hadonászott a késekkel. A férfi értesítette a rendőrséget. Pillanatok alatt a helyszínre is értek a rend éber őrei, majd a nénit 48 órára vizsgálati fogságba helyezték közrend és köznyugalom megzavarása miatt. Ő együttműködött a hatóságokkal, bevallotta tettét, ezért két nap után kiengedték.


        Még mondja valaki, hogy a bíróságok lassan dolgoznak... Ha minden ilyen gyorsan, olajozottan működne... Már ítélet is született az ügyben. A néni négy hónap börtönbüntetést kapott, ezt egy év próbaidőre felfüggesztették, valamint nem mehet a fiúk közelébe, és a késeit is lefoglalták.
        Ez mind szép és jó, hogy egy hét alatt pontot tett a bíróság az ügyre. Nem helyes a néni tette, ez is tény. A kedves, jólnevelt gyerekeknek senki sem mondta azonban, hogy nono, ilyent nem szabad. A szülőknek sem. A gyerekek ezek szerint helyesen viselkedtek. Igaz, hogy rongálták más vagyonát, meg ők is zavarták a közrendet, de no... Ha legközelebb egy kutya szájában robbantják fel a petárdát, akkor majd lehet, hogy lesz ejnye-bejnye...


        És naponta hány olyan esetről hallunk, amikor betörők, gyilkosok szabadon sétálnak az utcán, újból vétenek a törvények ellen... Több éve húzódik a perük, elévülnek az ügyeik, valahogy mindig megússzák a börtönt. Kiderül, hogy a 70 éves néni az egyik legnagyobb bűnöző országunkban. Őt gyorsan meg kell büntetni. Isten hozta Önöket Szerbiában!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...