2017. március 6., hétfő

NADA MACURA ESETE AZ URALKODÓVAL ÉS A KIRÁLLYAL

               Nada Macura a belgrádi sürgősségi mentőszolgálat sajtófelelőse. Kardiológus, szív és érrendszeri specialista. Már több évtizede a rádióban, különböző újságokban kérdéseket tehetnek fel neki a nézők, olvasók, melyeket ő megválaszol, segítséget nyújt a betegeknek.
        Az utóbbi években Belgrádi Televízió és a Studio B reggeli műsorában számol be a fővárosi sürgősségi osztályon történtekről, a közlekedési balesetekről. Közben az időjárást is követi, tanácsokat ad, hogyan kell öltözni aznap, vigyünk-e magunkkal esernyőt, alkalmas-e a nap esküvők megtartására (bár reggel már késő lemondani a délutáni eseményt)… Ha éppen nagy a páratartalom, akkor elmondja, hogy mindenki tartsa be az orvos utasításait, igyon sok folyadékot. Amikor a legmelegebb van, ne tartózkodjon a szabadban, ne végezzen fizikai munkát. Jobban izzadunk, nem lesznek elektrolitjaink, szervezetünk kimerül, ezért idegesek leszünk, frusztráltak.
        Sok vicces történet kering a neten tanácsairól, sőt, még átok is született vele kapcsolatosan: Adja Isten, hogy Nada Macura említse a neved a reggeli műsorban…
        69 éves. Nem hiszem, hogy a kora miatt történhetett a mai elszólása. Nagyon sok épelméjű nyolcvanévest ismerek, akiknek vág az esze, össze nem keverne semmit. A kamerától való félelmének sem tudhatom be, mivel évek óta kamerák előtt szerepel. Politikai kampánynak gyenge poén. Két órán belül két különböző tévéadásban is utcát nevezett el a kormányfőről. Egyszer azt mondta, hogy az Aleksandar Vučić uralkodó sugárúton történt baleset, másodszor már királyi címet is adományozott az elnökjelöltnek. 
                                   
                     Én is megvakartam az orrom a hír hallatán, meg még a szemüvegem is feljebb toltam.
        Nem kellene már nyugdíjasnak lennie? Annyi munkanélküli orvos van a hírek szerint... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...