2017. március 3., péntek

1050 ÚJ MUNKAHELY SZABADKÁN

        A történet még február 28-án történt. Azóta is csodálkozom, hogy a sajtóban egyetlen mondat sem jelent meg erről a fontos hírről. 1050 új munkahely Szabadkán! Ez nem hír? Úgy néz ki, csak én vagyok ilyen fakír, hogy végighallgattam/néztem az egész sajtótájékoztatót?
        Szerbiában járt a németországi Hessen tartomány küldöttsége. Fogadta őket a kormányfő, majd fogadta őket Pásztor István, a Vajdaság Autonóm Tartomány képviselőházának elnöke, valamint Igor Mirović vajdasági kormányfő is. A küldöttség tagjai ellátogattak a tartományi székházba és a Hemofarm gyárba.
        Hessen tartomány különben 21 járásból és 5 önálló városból áll (a legnagyobb Frankfurt am Main), az egyik legfejlettebb németországi tartomány. Miniszterelnöke már 2010 óta Volker Bouffier, a parlament elnöke pedig Norbert Kartmann. Ők ketten vezették a hazánkba látogató küldöttséget. Vajdaság és Hessen között öt évvel ezelőtt született együttműködési megállapodás gazdasági, tudományos és kulturális téren. Pásztor István nyilatkozott is, hogy Hessen kiemelten fontos tartományunk számára az eddigi befektetések és a baráti viszonyok miatt. Ő sem említette az 1050 új munkahelyet Szabadkán. Vagy az újságírók felejtették el leírni.  Bouffier elmondta, hogy Vajdaságnak nagyon jó esélyei vannak, hogy újabb hesseni befektetők érkezzenek térségünkbe. Jelen pillanatban négy nagy vállalat üzemel.  
        A két miniszterelnök, Vučić és Bouffier közös sajtótájékoztatót tartott. A német tartomány első embere elmondta, szeretnének konkrét segítséget nyújtani, figyelik a hazánkban zajló eseményeket. A „mi emberünk” meg azt nyilatkozta, hogy a közszférában magasabb fizetések lesznek az idén. Többet keresnek majd az egészségügyben, az oktatásban, és lesz még nyugdíjemelés is. Olyannyira, hogy több lesz, mint eddig bármikor! Ehh, választások, választások…
                       Ha nincs idejük, kedvük, idegük végignézni a sajtótájékoztatót, ajánlom a negyvenedik perctől. Itt említi ugyanis miniszterelnökünk Szabadkát. Március 7-én lehet, hogy találkozhatunk vele ott fenn északon is. Ekkorra ígérte, hogy új beruházás érkezik Hessenből, új munkahelyek nyílnak, szám szerint 1050. Majd mond egy érdekes, vagy legalábbis számomra érdekes adatot. Annyira sok munkahely nyílt, és nem csak Szabadkán, hanem Szerbia más városaiban is, hogy nincs már munkaerő, nincs már munkanélküli ember, aki dolgozna.      
           Mondja ezt mosolyogva, és nem szakad le a plafon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...