2017. szeptember 18., hétfő

A LAKODALMAS ZENÉSZEK MELLETT A TORTAKÉSZÍTŐKET ÉS A FÉNYKÉPÉSZEKET IS ELLENŐRZIK


       A szerbiai felügyelőség bejelentése szerint a következő hónapban több lakodalomban is ellenőrzés várható. Bár lassan vége a lagzis időszaknak, úgy néz ki, egyre több pénzre van szüksége az ország vezetőinek… Már írtam róla ITT, hogy augusztus elsejétől minden zenésznek, együttesnek, énekesnek adóznia kell. Mostantól kezdve vizsgálni fogják a torták eredetét, valamint a fényképészek működési engedélyét is kérni fogják.
        Falusi lakodalmakban sok helyen még mindig visznek tortát a vendégek. Van, aki saját maga készíti, vagy a szomszédasszonyát kéri meg, hogy süssön valami finomat, esetleg rendel a tortás asszonytól, aki a legjobb reformtortát készíti a környéken. Ilyen sem lehet tovább a felügyelőségről szóló törvény szerint. A törvény valójában még 2015-ös, de most kezdik igazán alkalmazni. A menyasszony és vőlegény tortája is csak hivatalosan bejegyzett cukrászdából származhat. A vállalkozásnak rendelkeznie kell minden szükséges engedéllyel, ezzel is szeretnék megelőzni, hogy valaki megbetegedjen a nem megfelelően tárolt élelmiszerektől. Az aprósüteményeket sem készíthetik a családtagok, szomszédok, vásárolni kell… Mi lesz az igazi, finom, szegfűszeges, tetején cukrozott lakodalmas kaláccsal? Elkobozzák a felügyelők?
        A nem bejegyzett fényképészeknek is jó biznisz egy lakodalom. Persze, a bejegyzetteknek is, csak nekik kevesebb marad a zsebben. Fényképezik az ifjú párt, a násznépet, azután éjfél előtt már meg is vásárolhatjuk a képeket. Én még sosem kaptam mellé számlát.
        A büntetések 50 ezertől 2 millió! dinárig terjedhetnek. 2 millió, nem elírás. Büntetik a megrendelőt és a tortakészítőt, fényképészt is. Hogy mitől függ, hogy kit, mennyire, arról nem szól a fáma.
         Még ihatunk házi pálinkát a lagziban, a menyasszonytánc is adómentes egyelőre... 

        Én azt a törvényt várom, amelyik megtiltja, hogy itthon főzzek. Amilyen országban élünk, ez sem elképzelhetetlen…

1 megjegyzés:

  1. Hát nem semmi ,és még miért adózunk Ezután ?A levegőért már régen fizetünk ,mi jönm még .Köszönöm hogy olvashattam igy a reggeli órákba ,most aztán egész napra van min rágódni.Na de nem fogok egy percig sem mert ezt már megszokhattuk hogy mindig rajtunk csattan az ostor

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...