2018. május 10., csütörtök

VOLT EGY KIS ESŐ SZABADKÁN


Esett egy kis eső Szabadkán. Volt egy kis felhőszakadás.  Juthatott volna a Délvidék többi részére is, hiszen a földműveléssel foglalkozók már napok óta imádkoznak érte. Egyesek Tlalokhoz fohászkodnak, aki az azték mitológiában az eső, a mennydörgés és a jó termés istene, minden ehető növény ura, mások Diónéhoz, Aphrodité anyjához intézik szavaikat, aki az eső és a források istennője. Valamiért nem segítettek a földműveseken, még a Jóisten sem. Még van pár nap esélyük a javításra… Ne szomorítsák már még jobban a szorgalmas embereket… Örüljenek, legyen jó termésük…


Szabadkán a szokásos a helyzet. Esik az eső, járhatatlan a vasúti aluljáró. Már senki sem számolja, hanyadszor. A hatalmas víztömeg miatt a személygépkocsi- és az autóbusz-forgalom kerülőútra kényszerült, bár mindig vannak bátor emberek, akik úgy gondolják, hogy ők megbirkóznak az előttük álló akadállyal.


A meteorológusok szépen előrejelezték, hogy a délután folyamán lesz egy kis eső, rövid ideig tart majd. Csak a vasúti híd alatt lévő, nem lévő vízelvezetőkkel nem beszélték meg a város vezetői, az Útügyi Közvállalat munkatársai, hogy gyorsabban nyeljenek, hatékonyabban dolgozzanak.


Csak úgy felteszem a kérdést: nem lehetne valamilyen megoldást találni a problémára?



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...