2017. augusztus 4., péntek

MINDEN 50 ÉV ALATTI NŐNEK KÖTELEZŐ LESZ KATONAI GYAKORLATRA MENNIE

        Minden 50 év alatti nőnek kötelező lesz katonai gyakorlatra, kiképzésre mennie. Ez a fantasztikus ötlet pattant ki újdonsült védelmi miniszterünk, Aleksandar Vulin agyából. Hogy jutott csak eszébe? Reggelizett, és úgy gondolta, hogy Szerbiában a nők és a férfiak egyenrangúak, ezért védhetnénk közösen a hazát is? Vagy iszogatott a barátaival, és akkor fogalmazódott meg benne eme Szerbia-megváltó gondolat? Kitől, mitől védjük? Fenyeget valaki bennünket? Harcra készülünk? Vagy most, mi van?
        A drága miniszterünk kifejtette, hogy milyen csodás lesz, ha megyünk egészségügyi tanfolyamra, meg elmagyarázzák majd, hogyan is kell viselkedni rendkívüli helyzetekben, tűzvész, árvíz, földrengés esetében. Tökéletes. Sok embernek nem ártana erről tudomást szereznie… Mi, 50 év alatti nők képezzük majd a polgári védelem gerincét, és hatalmas segítséget nyújtunk így az országnak, mondja a védelmi miniszterünk, aki egy percet sem volt katona. Ihhh…
        Miodrag Savić ezredes, Szerbia polgári védelmének első embere szerint ez egy kiváló kezdeményezés. Rögtön meg is nyugtat bennünket, 50 alatti, nagykorú lányokat, nőket, feleségeket, anyákat, nagymamákat, hogy ne gondoljunk semmilyen kemény fizikai aktivitásra, nem kell holttesteket kihúznunk a romok alól, nem kell harcolnunk, árkokat, csatornákat ásnunk, puskát sem kapunk a kezünkbe. Mi majd elsősegélyt nyújtunk, szervezünk a rendkívüli helyzetekben, logisztikai feladataink lesznek. Meg különben is, a kiképzés mindössze pár napos lesz, és az agyi és fizikai kapacitásunktól, képzettségünktől, tapasztalatainktól, egészségügyi állapotunktól függ, hogy hova leszünk beosztva.
        Nem is tudom, mit gondoljak minderről. Valójában tudnunk kell, hogyan viselkedjünk ilyen helyzetekben, tudjunk szakszerűen segíteni embertársainkon, védjük az anyagi javakat. Ez egyfajta kötelezettségünk. Eszembe jutottak a réges-régi elsősegély és a honvédelem órák…  És látom magam előtt a „kiképzéseinket”…  Meg jönnek a kérdéseim: Lesz elmélet és gyakorlat is? Vizsgázni is fogunk? Meg is bukhatunk? Kapunk fizetést is erre az időszakra, vagy hétvégi buli lesz? Esetleg maga a miniszter is részt vesz rajta férfiként a nőkkel, hogy pótolja a hiányosságait? Izraelben a nők is kötelesek a hadseregben szolgálni. Bevezetik nálunk is? A politikusok feleségei, szülei, lányai is részt vesznek ezen, vagy ők orvosi igazolást hoznak, esetleg csak úgy megkapják a bizonylatot, hogy ott voltak?
        Azért még el kell fogadni egy törvényt is, hogy mindez megvalósulhasson.

        Elég volt a sötétségből, jöjjön már el a napfény!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...