2018. január 4., csütörtök

TE ÉLSZ, AZ Ő ÉLETÉT ELVETTED...

        Láttalak a tévében. Bilincsben. Rendőri kísérettel. Kitakarták az arcod. Láttalak az újságokban. Nem takarták ki az arcod. A szerbiai és a magyarországi sajtóban mindenhol megjelentél. Vezető hírként. A legolvasottabb, legtöbbet kommentált cikkek között. Vannak helyek, ahol csak a puszta tényeket közölték. Öltél. Gyilkoltál. Vannak helyek, ahol részleteztek. Kérdezgettek szemtanúkat, szomszédokat, barátokat. Bulvárosítottak. Hozzátettek, elvettek. Mindenkinek van véleménye. Ismerősöknek, ismeretleneknek. Kimondják, vagy nem mondják ki. Megdöbbennek, mert nem ilyennek ismertek. Szégyellnek, hogy ismernek. Védenek. Támadnak. Szidnak. Már nem él a profilod sem a közösségi oldalon. Több száz megjegyzést kaptál. Nem szalonképeseket. Kíméletlenek voltak a hozzászólók. A legmagasabb kiróható büntetést kérték. Sokan a halálbüntetés visszaállítását követelték.
        Hibáztatják a szüleid, mert így neveltek, mert mindent megadtak. Vétkesek-e azok a barátaid, akik tudták, hogy ha iszol, akkor agresszív vagy, kivetkőzöl önmagadból, és nem szóltak senkinek erről? Nem is gondolták, hogy egyszer ennyire elborul az agyad…


        Az írtad a közösségi oldalon, hogy nem vagy idegbeteg, csak szenvedélyesen fejezed ki, ha valami nem tetszik. Te is érezted, hogy valami gond van… Hogy nem tudsz uralkodni magadon…
        Letartóztattak a törvények értelmében. Előzetesbe helyeztek a szökés, elrejtőzés veszélye miatt. Te és a védőd is fellebbeztetek. Egy védő dolga, hogy védjen. Te is mented a menthetőt. Hogy nem akartad. Nem így akartad. Nem tudod, mi volt veled. Az alkoholra fogod. Visszaállítanál mindent. Nem lehet. Gyilkos vagy. A legjobb hír most az lenne, ha nem lennél hír.


        Ő, akit szerettél nincs már. Ő, akit szülei felneveltek, iskoláztattak, sosem fog már belépni az ajtón. Nem öleli meg a nővérét. A szeretteit. Elvetted minden lehetőségét. Nem utazhat, nem cseveghet a barátnőivel, nem ismerheti meg az anyaság örömeit.
        Te még élheted az életed. Olyant, amilyent. Lehet családod. Beszélhetsz, dolgozhatsz, szenvedhetsz. Láthatod Őt álmaidban. Emlékeidben. Kísérteni fog. Halálodig bánhatod a tetted. A dolgokon nem változtat. Őt már nem lehet visszahozni.
        Hány életet tettél tönkre? Hány családot borítottál feketébe? Szánhatod, bánhatod a dolgot. Megtetted, vállald a következményeket… Az életösztönöd feléledt, miután öngyilkos akartál lenni. Rajta már nem segíthettél. Megölted.
        Két faluban zokognak. Az egyikben a temetésre készülnek. A másikban a védelemre. Nincs mentséged. Neki nem adtál esélyt az életre… A te szüleid még magukhoz ölelhetnek. Őt már csak a temetőben látogathatják…

7 megjegyzés:

  1. Akit szeretünk azt nem bántalmazzuk, nem verjük a fejét a falba. Miért nem kezelteti magát aki ilyen beteg?

    VálaszTörlés
  2. Ennek a patkànysz*rnak nincs joga az èlethez.Vannak ugye az emberek.Azok között is sok fajta van,oda tartoznak a gyilkosok is egy csoportba.Na de ez a sz*rdarab mèg abban a csoportban is a szemèt kupac aljàn hever.
    Majd a börtönbe mikor vaxoljàk a selyem popòjàt remèlem megbànja azt is hogy megszületett

    VálaszTörlés
  3. Nem börtön kell,hanem halàlbüntetès!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tamogatom,szenvedejesen kifejezve dogoljon meg az ilyen....

      Törlés
  4. Hacsak nem művészi indíttatásból teszed... Végig rövid mondatokban írsz. Tőmondatokban. Miért? Nem helyes. Nyelvtanilag legalábbis. Nehéz így.
    Ajánlanám a figyelmedbe az összetett mondatokat az összefüggő gondolatokhoz. Úgy sokkal folyékonyabban lenne olvasható az írásod és talán élvezetesebb is. Minden jót!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vannak helyzetek, amikor az ember nem találja a szavakat. A mondatokat még annyira sem.

      Törlés
    2. Egyet értek

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...