2016. december 12., hétfő

GYÁSZOS HÉT - FEKETE SZERDA

     Az elmúlt héten Szerbiában családi veszekedésben, baráti összetűzésben, közlekedési balesetben 19 ember hunyt el.  Csak szerdán tizenegy. Apa megölte a fiát, koma a komáját, szomszéd a szomszédjait, féltékeny volt élettárs a volt élettársát. Volt tűzeset, vízbefulladás, öngyilkosság, autószerencsétlenség. „Véres” volt december második hete. A rendőrségi szakértők sem emlékeznek ilyen rövid idő alatt megtörtént tragédiák sorozatára.
        Miodrag Karalić elrabolta volt élettársát, a 44 éves Gordana Josifovićot és jelenlegi barátját. Nem tudta elviselni, hogy a nő elhagyta, már mással boldog. Gordanát megölte, a barátjával pedig öt napig autózgatott. A rendőrök igazoltatták, így derült fény az esetre.
        Ivan Rašić 67 éves. Jelen pillanatban is előzetes letartóztatásban van, mert konyhakéssel megölte 34 éves fiát. Milan ittas állapotban ért haza, veszekedni kezdett édesanyjával, többször megütötte, majd az apjára is rátámadt. Először üveggel, majd kalapáccsal. Az apa több kézszúrással megölte. A fiú már évek óta terrorizálta a családját, erőszakos természetéről ismerték a környéken, kábítószer-élvező volt, többször folytattak ellene bírósági eljárást különböző vétségekért. Mit érezhet egy szülő ilyen helyzetben? Saját életét úgy mentheti meg, ha árt a gyerekének? Ha soha többet nem láthatja azt, akiért az életét adná.
        Živorad Radičević 61 éves volt. Felidegesítette, hogy szomszédja traktoráról az ő területére potyogott a trágya. Fogta a puskát, és megölte szomszédjait: Milivoj Kostovićot, Zorana Stevanovićot, feleségét Goricát, majd kiment a temetőbe, és apja sírjánál öngyilkos lett.
        A 31 éves Aleksandar Jović egy vendéglőben lőtte le komáját, Zoran Todorovićot. Zoran arról ismert, hogy megszökött a párizsi és svájci börtönből is. Most építési vállalkozást vezetett, Aleksandar a munkása volt, és keresztlányának apja. Többször is kisegítette pénzzel. Először két lövést kapott, majd megkérdezte gyilkosát: „Komám, miért tetted ezt velem?” Komája az autóban újratöltötte fegyverét, majd még két lövést adott le.
        Közlekedési szerencsétlenségben hat ember veszítette életét. Közöttük egy traktorista, akinek felborult a járműve. Egy mentőautó dialízisre szállította a betegeket. A sofőr elveszítette uralmát a jármű felett, felborult, és egy nő a kórházba szállítás közben elhunyt. Soltis Andrea Szenttamáson élt. Tanítónő volt, az újvidéki József Attila Általános Iskolában dolgozott. Férjével, aki az autót vezette a munkahelyére tartott, amikor lesodródtak az útról. Férje még kórházban van. Andrea a helyszínen életét veszítette. 26 éves volt. Egyéves fiának anya nélkül kell felnőnie.
        Két ember a tűz martalékává vált. Egyikük 97 éves volt.
        A már említett öngyilkosság mellett történt még kettő. Egy 57 éves férfinél súlyos betegséget állapítottak meg. Mérget ivott, a fejére húzott egy zacskót, és megfulladt. Egy negyvenéves ember 40 percig sétált a vonatállomáson. Úgy tűnt, mintha várna valakire. Elment az egyik vonat, elment a másik. A harmadik elé ugrott.
        Egy hatéves kislány a házuknál lévő kútba esett. Megfulladt.
        Egy elhunyt ötvenéves férfit találtak az utcán. A szakértők nem zárták ki az idegenkezűséget. A vizsgálat még folyik.

        Beteg társadalomban élünk? A gyerekek a szüleik ellen fordulnak? Nem tudunk uralkodni az idegeinken? Minden idegesít bennünket? Mindenre az agresszió a megoldás? Nem tartjuk be a közlekedési szabályokat? Tragédia tragédia hátán…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...