2016. december 10., szombat

AZ ŰRGYŰRŰFÜTTY, LYUKSZUSZ MINT PÉNZKERESETI LEHETŐSÉG

        Dragan Rajković 61 éves erdésztechnikus. Az Újvidék melletti Kátyon él. Szerintem világbajnok. Rengeteg ember fordul meg nála, híre fénysebességgel terjed. Abból él, hogy a végbélgázokból (orvosi szakszóval flatus, magyarul fing) megállapítja, hogy kinek, milyen betegsége van. Mondom: világbajnok. Hogy ez nekem nem jutott eszembe mellékkeresetként!
        Mindenki szellent, mégsem szokás róla beszélni: kellemetlen, zavarba ejtő, tulajdonképpen tabu az alfarhang. A bélgáz keletkezésének két forrása van: az egyik a bélben megtalálható baktériumok által termelt bomlástermék, a másik meg a lenyelt levegő (ha falunk evés közben). Egy felnőtt férfiben napi fél liter flatus termelődik, és 5-20 alkalommal távozik a végbélnyíláson át a szervezetéből. Összetétele és mennyisége természetesen nagyban függ az étrendtől. A bab, a borsó, a lencse, a káposzta, a karfiol, a brokkoli fogyasztásakor több ánuszgőz távozik. A nőkben nem termelődik bélgáz, vagy ha mégis, az virágillatú. Ezt azonban a brit tudósok cáfolták. Meg a párom is.
        Ugye, tudjuk mindannyian, hogy a popószó milyen kellemetlen. Nem illik róla beszélni. Szégyellnivaló. Mégis van. A párkapcsolat stádiumait a lyukszusz (milyen csodálatos a magyar nyelv!) mutatja a legjobban. Az első időszakban véletlenül sem történik ilyen, álszent módon mindkét fél úgy tesz, mintha belőlük nem távoznának gázok. Majd megtörténik.  "Te fingottál?" – érkezik a kérdés, majd ezt követi a kínos igazság beismerése. Ez már jelent valamit. Felszabadultak egymás előtt. Lehet, hogy lesz ebből a kapcsolatból valami.  
        Dragan Rajković 20 éve tanulmányozza az emberi szellentést. 3 csoportra osztja: szagtalanra (gombás megbetegedésről van szó), kevésbé büdösre (Helikobaktérium van a szervezetben) és büdösre (sok mindenről lehet szó). A legbüdösebb, ha vakbélgyulladás tünetei jelentkeznek. Gyógyszerként mézet és propoliszt javasol, amit természetesen ő készít. Mondom, világbajnok. Két legyet üt egy csapásra, még a saját termékét is eladja. Szerintem tökéletes gyógymód, mindenki ismeri a jótékony hatását mindkettőnek. Egy férfi az első randin „engedett el egy galambot”, emiatt a lány többet nem akarta látni. Azóta sem nősült meg, olyan mély traumákat okozott neki ez az eset. Pedig eszi a mézet azóta is. Sokszor nem a pukizó emberek keresik fel, hanem a hozzátartozók, akik nem bírják már elviselni a terjengő szagokat.  A férj és a feleség külön szobában alszanak ezért. Volt egy fiatalember, aki a munkáját veszítette el a farlehelet miatt. Dragan egy könyv kiadását is tervezi, melyben hasznos tanácsokat adna a rászorulóknak.
        Bölcs Salamon mondá vala, hangos fingnak nincsen szaga. Bezzeg, amelyik hangnélküli, annak szaga rendkívüli. Hogy mondott-e ilyent vagy sem, nem tudom, de az biztos, hogy sokan, sokszor foglalkoztak már a bélgázokkal. A IV. századból fennmaradt írásokban olvasható, hogy vannak olyan emberek, aki a fülüket tudják mozgatni, de olyanok is, akik folyamatosan, a kedvük szerint tudnak szelelni, ezzel utánozva az énekeket. Ezt pozitív emberi tulajdonságként értékelik. A sötét középkorban is tisztelték a szellentőket, Szellentős Roland II. Henrik angol király udvarában szolgált. Minden karácsonykor előadta az “Egy ugrás, egy füttyentés és egy fingás” című műsorszámát. A királynak ez annyira tetszett, hogy még földet is adott neki.  Nem hiszem, hogy manapság, a családi összejövetelen, karácsony estéjén sikert aratna egy ilyen produkció.
        A világ legismertebb puppizó művésze a párizsi Moulin Rouge-ban is fellépett. Sajnálhatjuk, hogy akkor még nem voltak hangos filmek, nem hallhatjuk művészi előadását. Még filmet is forgattak az életéről.
         
     Dr. Trevor Cox Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült. Ő készítette a világ legnagyobb fingópárnáját.   
        A pukizás létezik. Az állatoknál is. A heringek például szellentéssel kommunikálnak a víz alatt, így maradhatnak rajokban sötétedés után is. A bálnák bélgázáról még fotót is készítettek.
        Az űrgyűrűfüttybe még senki sem halt bele. Sem az, aki kiengedte, sem az, aki szagolta. Nem természetellenes a szellentés, néha bizony kell, de tegyük a szívünkre a kezünket, nem szeretjük szagolgatni.  A másét különösen nem. Ezért nem is tudnám ezt a „foglalkozást” űzni, amit a kátyi „gyógyító” ember. Valami más őrület után kell néznem…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...